menu

Brooklyn Museum New York

In het Brooklyn Museum in New York ontdek je aan de hand van ruim anderhalf miljoen kunstwerken vanover de hele wereld en van verschillende leeftijden de wereldkunstgeschiedenis. Het Brooklyn Museum is dan ook het tweede grootste museum van New York City.

Brooklyn Museum a

© Pixabay.com

Het gebouw werd ontworpen door de architect die ook al het monument Lincoln Memorial in Washington ontwierp, een monument dat in de Verenigde Staten bijna vereerd wordt. De stokpaardjes van de collectie zijn Egyptische en Afrikaanse kunst. Maar daarnaast staan nog honderdduizenden andere stukken van antieke tot hedendaagse kunst die uw interesse zeker weten te wekken.

Het Brooklyn Museum is een moderne instelling. Ze startte onlangs een programma op waarin tieners als gids kunnen werken in het museum. Door de feedback van die jongeren is het museum nu een moderne, vlotte en aangename omgeving geworden om kopje onder te gaan in de kunstgeschiedenis.

Brooklyn Museum b

© Pixabay.com

Het museum heeft ook een gigantische bibliotheek, een beeldbank, is beschikbaar voor research en zet zich in voor onderwijs in kunst. Voor een schamele tien dollar reist u door de tijd en stapt u na afloop buiten als een volleerd kunstkenner.

Het museum is vlot bereikbaar met een eigen metrostation. Check ook zeker op voorhand de website van het museum om te zien of er op het tijdstip van uw bezoek een tijdelijke expositie loopt die u niet wil missen.

New York biedt nog meer musea!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen