menu

Bourg Saint Maurice

bourg saint mauriceOp onze fietsvakantie naar Bourg Saint Maurice zet de regen een zware domper op de fietsvreugde. Toch slagen we erin om tussen de buien door een aantal mooie cols te beklimmen.

Als opwarming vatten we de 35 km lange tocht aan naar La Plagne. Mijn collega-vrienden vatten een helse tocht aan en beslissen om drie cols de combineren; nl. Cormet de Roselend, Col de Joly en Col de Pre. Ik start samen met hen, maar laat de tweede col voor wat hij is. Ik ken mijn grenzen en al vlug zal blijken dat de Col de Pre een ferme kuitenbijter is. Hij is steil, biedt zelden recuperatie en is daardoor eindeloos lang.

Ik trotseer hem alleen en geniet van de stilte, de schoonheid, de ongereptheid en merk hoe ik al filosoferend steek per steek vooruit kom.

Heb je ook zin in zo’n fietsvakantie waarin je in het spoor kan treden van legendarische helden als Boogerd, Van Himpe, Armstrong of Indurain, dan zal het volgende reisverhaal , de stijgingsgraad van iedere col, camping en meer weetjes je ongetwijfeld kunnen boeien.

,

  • Reisverhaal
  • Vraag en antwoord

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen