menu

Boottocht over de Chao Phraya rivier Bangkok

Om Bangkok eens van een heel andere kant te zien, moet men zeker eens een boottocht doen op de Chao Phraya rivier. De rivier stroomt doorheen Bangkok en is altijd al een zeer belangrijk onderdeel geweest van het dagelijkse leven van de Thaise bevolking.,

In principe kan men net zo makkelijk van de 'Chao Phraya River Express Boat' gebruik maken als van elk ander transportmiddel in Bangkok. 65 boten bedienen een 21 kilometer lange zone met vele afstapplaatsen. Deze boten zijn een goede manier om files te vermijden, iets waarvoor Bangkok berucht is. Deze dienst wordt zowel door toeristen als door studenten, marktkramers en arbeiders gebruikt.

Voor toeristen die Bangkok van op de Chao Phraya rivier willen ontdekken en via de rivier naar allerlei bezienswaardigheden willen gaan, is vooral de 'Chao Phraya Tourist Boat' van belang.

Deze boten worden als sinds het begin van 2003 ingelegd en ze varen naar negen pieren in de buurt van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Bangkok. Men kan afstappen waar men wil, afhankelijk van de bezienswaardigheid die men wil zien. Om van deze boten gebruik te maken, moet men een 'river pass' kopen: deze is één dag geldig en men mag op die dag zoveel de boot nemen als men wil.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen