menu

Het boomkroonpad: de natuur eens anders bekeken

Een boomkroonpad is een manier van de natuur te beleven die zeker de laatste jaren meer en meer in zwang aan het komen is. Op zo’n 15 meter hoogte is een pad gemaakt waarlangs je langs de boomtoppen scheert en op plekken komt waar je als wandelaar normaal gesproken enkele vleugels voor te kort komt. Geniet dan ook van de natuur op een manier die je nog nooit hebt meegemaakt dankzij het boomkroonpad.

© Reisfanaten.be

© Reisfanaten.be

Boomkroonpad Hoherodskopf

Dit boomkroonpad in één van de populairste, grootste en bekende wandelgebieden van Duitsland is sinds enkele jaren open en een echt laaiend succes. Het is dan ook het grootste en oudste boomkroonpad van Duitsland. Overgewaaid van Indonesië en andere Oosterse landen is dit pad al sinds 2012 een echte trekpleister in de regio en ver daarbuiten. Hoog in de lucht langs de kronen van de bomen, boven riviertjes, beekjes, bossen en dalen beleef je alles toch een stuk intenser dan op de grond. Let hierbij al meteen goed op: de boomkroonpaden zijn in de regel relatief populair. Je zult dus vast en zeker niet de enige zijn die zich eens waagt aan dit spektakel.

Het fantastische uitzicht

De reden bij uitstek om je te wagen aan een boomkroonpad is natuurlijk het onevenaarbare uitzicht. De diverse uitkijktorens op het parcours bieden een waanzinnig uitzicht over de hele regio. Pas dan heb je eigenlijk echt door in wat voor een natuurpracht je eigenlijk zit. Het boomkroonpad is maar liefst 500 meter lang waardoor je je via hangbruggen en wandelgangen een weg baant. Ook een leuke sportieve belevenis dus!

P1080464JPG

© Reisfanaten.be

Veiligheid boven

Je hoeft je overigens echt totaal geen zorgen te maken over de veiligheid tijdens de tocht langs het boomkroonpad. Ondanks dat je je op een redelijke hoogte bevindt is er weinig tot geen gevaar. Overal langst het pad zijn er hoge leuningen aangebracht die het quasi onmogelijk maken erover te vallen. Voor het geval iemand hier toch in slaagt zijn de meest gevaarlijke plekken nog eens extra beveiligd met een net onderin. Haal dus gerust je hart op en geniet met volle teugen van de wonderbaarlijke tocht: er kan je echt niets gebeuren!

Leuke evenementen

Het boomkroonpad leent zich ook voor leuke evenementen. Zo zijn er regelmatig na de gewoonlijke openingsuren speciale nachtwandelingen met zaklamp die uitgevoerd worden en een bijzonder sfeer geven. Ook kan er geopteerd worden om samen met een ornitholoog de tocht te maken die zeker en vast zijn hart zal kunnen ophalen bij het zien van zo veel vogelpracht. Geregeld zijn er thema evenementen en nog heel wat meer speciale acties. Kortom: het boomkroonpad is een belevenis voor iedereen dat een echte must see is!

Gegevens

Baumkronenpfad Hoherodskopf
Am Hoherodskopf 9
63679 Schotten / Hoherodskopf
Email: info@baumkronenpfad.de
Website: http://www.baumkronenpfad.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen