menu

Boog van Titus Rome

Deze boog, gebouwd in het jaar 81, is een van de twee overblijvende bogen op het Forum Romanum. Hij werd gebouwd in opdracht van keizer Domitianus, opvolger en broer van Titus, en dat om deze laatste te eren.,

Aan de binnenkant van deze boog vinden we twee panelen met reliëfs waarop de onderdrukking van de joodse opstand in Palestina en de verwoesting van Jeruzalem door Titus en zijn vader Vespasianus te zien zijn.

Ook voor wie het niet zo begrepen heeft op heftige strijdtaferelen, komt aan zijn trekken hier, want met zijn 15 meter hoogte is hij het hoogste punt van de Via Sacra. Een uitzicht om u tegen te zeggen dus!

De boog heeft zwaar geleden doorheen de jaren en is in 1821 gerestaureerd door Giuseppe Valadier. Het oorspronkelijke marmer werd vervangen door travertijn zodat men het onderscheid kan maken tussen de oude en gerestaureerde delen. Maak er gerust een spelletje om-ter-snelst-de-oude-en-nieuwe-delen-vinden van!

De inscripties in de boog mogen dan wel hun bronzen laagje verloren zijn, kenners van de Latijnse taal kunnen deze nog steeds zonder problemen vertalen voor de onwetende medemens, of op zijn minst doen alsof, door iets te zeggen in de aard van "De Senaat en het Romeinse Volk (hebben deze gewijd aan) Divus Titus Vespasianus, zoon van Vespasianus Augustus."

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen