menu

Boog van Constantijn – Rome

Deze triomfboog is er gekomen om er overwinning van Constantijn de Grote op Maxentius in te vieren en vooral te herdenken. Dat gebeurde tijdens de Slag bij de Milvische brug in 312 na Christus.,

Het monument zelf werd afgewerkt in 315 na Christus en de boog overspant de Via Triumphalis, de weg waar de keizers vroeger hun triomftocht hielden richting Capitolijn. Hij werd ook opgericht ter gelegenheid van de tienjarige heerschappij van de keizer.

Als voorbeeld voor dit monument, dat vervaardigd is uit baksteen en marmer, werd de Boog van Septimius Severus genomen. Deze laatste boog kwamen we al tegen op het Forum Romanum.

Wat nog wijst op weinig vindingrijkheid is het feit dat er nog onderdelen van andere monumenten in de boog verwerkt zijn. Onder andere beelden en ook reliëfs van de tempels van Trajanus, Hadrianus en Marcus Aurelius. Aan beide zijden van de boog is bovendien dezelfde inscriptie terug te vinden.

Elke kenner van het Latijn zal al snel doorhebben dat het, hoe kan het ook anders, een korte lofrede is aan het adres van keizer Constantijn.De Boog van Constantijn is zo goed bewaard gebleven doordat men tijdens de Middeleeuwen een fort bouwde waarin deze laatste verwerkt werd. In de 18de eeuw werd hij dan weer in haar oude staat hersteld.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen