menu

Bonn bezoeken? Onze tips

Hoe en waarom werd Napoleon Bonaparte net in Waterloo verslagen? Hoe verschoven de machtsverhoudingen in onze Lage Landen van Oostenrijk naar Frankrijk en nog later naar Nederland? Je komt er veel van te weten als je in Bonn de tentoonstelling ‘Napoleon und Europa, Traum und Trauma’ bezoekt. Dat kan nog tot 25 april in de Bundeskunsthalle.

Als je dan toch vertoeft in de vroegere hoofdstad van West-Duitsland, mag je een bezoek aan de kathedraal op de Münsterplatz niet mislopen. De St.-Martin is een perfect voorbeeld van romaanse architectuur. Met de bouw van de kerk werd in het jaar 1150 een aanvang genomen op de plaats waar een nog vroeger heiligdom stond. Daarvan rest overigens nog de crypte. De 12de-eeuwse Romaanse koorgang is absoluut een must.

Een frisse neus halen kan dan vervolgens rond het Schloss Clemensruhe in de buitenwijk Poppelsdorf. Zowel het kasteel als de botanische tuin horen aan de universiteit toe en in de barokke bedevaartskerk op de Kreuzberg is de rust te snijden. Dat is ook trouwens het geval in kuuroord Bad Godesberg waar het centrale park omringd wordt door elegante woon- en kuurhuizen.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen