menu

Bollywood India

Bollywood is een term die afkomstig is van twee woorden, namelijk Bombay en Hollywood. Het is de verzamelnaam voor de films en tv-series die in Bombay gemaakt worden.,

De taal die in deze films en series gesproken wordt is over het algemeen Hindi, maar er komen ook Engelse woorden in voor in het typische Hindi-accent (ook wel eens 'Hinglish' genoemd). Hindi wordt door de meeste mensen in India begrepen, en daardoor wordt een groot publiek aangetrokken.

Al sinds het begin van de twintigste eeuw worden met de regelmaat van de klok Bollywood-films gemaakt (hoewel de term Bollywood slechts veel later ingeburgerd raakte). Sinds enkele jaren worden deze films en series ook in de westerse wereld steeds meer bekend.

Er wordt ook steeds meer geëxperimenteerd met technische vernieuwingen en plot (mede door invloed van de films die gemaakt worden in andere delen van de wereld). Maar omgekeerd heeft ook Bollywood westerse film beïnvloed (vooral in het genre van de musical).

Eén van de meest belangrijke karakteristieken van deze films zijn het feit dat er door de acteurs gezongen en gedanst wordt. De meeste films en series hebben als thema's liefde, God, het familieleven en plichtsbewustzijn. Er komt heel wat melodrama en romantiek (en meestal zelfs een mengeling van deze twee) in voor.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen