menu

Blue Note New York

West 3rd Street in New York zou niet dezelfde zijn als de legendarische jazzclub Blue Note er niet gevestigd was. De bar is nog relatief jong – ze werd pas geopend in 1981 – maar is intussen toch al uitgegroeid tot een echt jazzinstituut.

Blue Note Gevel

De jazzclub trekt en trok de grootste namen uit de wereld van de jazz aan: Dizzy Gillespie, Sarah Vaughan, Tito Puente, Ray Charles, Milt Jackson, Oscar Peterson, Chick Corea en Keith Jarrett om er maar enkele op te noemen.

De club biedt plaats voor ongeveer tweehonderd gasten, gezeten aan tafeltjes, en dertig aan de bar. Met een drankje bij de hand kun je genieten van schitterende optredens, niet alleen van jazzartiesten, maar intussen ook al van soulzangers.

Blue Note Orkest

Er zijn misschien enkele nadelen aan Blue Note: de souvenirwinkel op de bovenverdieping geeft het gevoel dat je uitgemolken wordt en de optredens zijn behoorlijk kort. Of lijken kort, want hier komen alleen de besten ter wereld. En ’time flies when you’re having fun’.

Een groot misverstand aan Blue Note is dat je je blauw betaalt voor een kaartje. Check de website en ontdek de echte, veel lagere prijzen. Als je zelf ooit op het podium van Blue Note wil belanden, kun je een sunday afternoon class volgen bij gereputeerde muzikanten die je de kneepjes van het vak leren.

Blue Note Bar

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen