menu

Blizzard Beach Disney

Als je op zoek bent naar een skioord in Florida dan is de kans heel klein dat je dat zal vinden. Maar in Blizzard Beach Disney World doen ze alvast een poging om je bij een tropische temperatuur onder te dompelen in een heus winters sfeertje.

blizzard beach bord

De legende
In Blizzard Beach Orlando is er een hevige storm geweest die een heus sneeuwtapijt achtergelaten heeft. Door de hoge temperaturen smelt de sneeuw zienderogen en zijn de skipisten omgevormd tot glijbanen en ijsbanen zijn heuse zwembaden geworden.

In Blizzard Beach vind je de langste en snelste waterglijbanen terug. Meer zelfs: volgens Disney is dit het beste, mooiste en spectaculairste waterpretpark dat er is. Als de temperaturen langzaam maar zeker de hoogte in gaan in Florida, wil je ongetwijfeld net als ons een frisse duik nemen in dit leuke waterpretpark vol avontuur.

disney blizzard beach glijbaan

Hoofdattractie
De hoofdattractie van dit park is een glijbaan die je naar beneden laat komen met snelheden tot bijna 90 km per uur. Niet alleen afgekoeld maar ook vol adrenaline kom je in een paar seconden en 100 m dieper, de berg afgegleden. Daarnaast zijn er nog tal van variaties op andere glijbanen. Met band, zonder band, met duobanden en zelfs een glijbaan waar je met de gehele familie samen kunt afglijden is aanwezig. Daarnaast is rond het pretpark een rivier gebouwd waar je rustig kunt “tubben” op de stroming.

blizzard beach disney

Onze ervaring
Blizzard Beach is wat ons betreft een heel leuk waterpark dat je bij je bezoek aan Orlando ongetwijfeld met stip kunt aanduiden. Je geraakt er met de I-ride en ter plaatse zijn voorzieningen aanwezig om je gerief op te bergen en zijn er enkele eetgelegenheden. Doe je meer dan 1 pretpark aan zoals het Epcot center en Disney MGM Studios dan kan het nuttig zijn om een Magic Your Way pass te kopen en zo voordeliger je toegangstickets aan te kopen.

Disneyhotels en extra voordelen
Heb je een overnachting geboekt in één van de vele Disney Hotels dan kijk je best ook even na of je geen voordelen hebt zoals vervoer naar het park of recht hebt op “extra magische uren”.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen