menu

Bijzondere nieuwe vakantiebestemming in Lapland

Bij Zuiderhuis is men altijd op zoek naar mooie nieuwe locaties voor winterreizen. Zo is Lapland al jaren een erg populaire bestemming en er zijn dan ook meerdere vakanties naar dit prachtige wintergebied te boeken. Dat heeft er toe geleid dat de reisorganisatie op zoek is gegaan naar een nieuwe locatie in dit gebied. Vanaf heden is het daarom mogelijk om een prachtige wintervakantie naar Kemijärvi te boeken. Dit is een bijzonder plaatsje in Fins Lapland. Laat voor even alle drukte van je bestaan achter je en begeef je zelf in een wereld van de husky’s, rendieren, sprookjesachtige bossen en vooral heel erg veel sneeuw. Zuiderhuis heeft op deze bestemming het prachtige boetiekhotel Uitonniemi gevonden, direct aan de rand van een meer. Na een dag vol sneeuwavonturen kun je hier uiteraard heerlijk ontspannen met de lekkerste gerechten of tot rust komen in de sauna. Er worden twee verschillende reizen naar dit winteroord georganiseerd.

© Zuiderhuis.be

Vijfdaagse reis voor sportievelingen
Als je wel van een beetje sport en actie houdt, is deze reis uitermate geschikt. Sneeuw gegarandeerd in dit gebied en gedurende vijf dagen onderneem je tal van sportieve activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vier uur durende tocht met sneeuwschoenen? Wees vooral niet verbaasd als je tijdens deze tocht bijzondere dieren tegen komt waaronder elanden, sneeuwhazen of wellicht zelfs rendieren. Verder ga je op pad met de sneeuwscooter en maak je een bijzondere tocht dwars door de natuur. De sneeuwscooter is verreweg het meest populaire vervoersmiddel in deze omgeving en als je jezelf er mee voortbeweegt, begrijp je al snel waarom. Geniet van de mysterieuze stilte terwijl je op de latten door de oerbossen glijdt en beklim de beroemde ijswaterval Tajukangas die een groot gedeelte van het jaar bevroren is. Verder breng je een bezoek aan een huskyfarm in de omgeving en maak je zelfs een korte tocht met de husky’s. Een avontuur voor vijf dagen en vooral geschikt voor degenen die niet van stilzitten houden! Wees trouwens wel op tijd met boeken, aangezien deze reis vooral onder jongeren heel populair is.

Avontuur voor acht dagen
Vind je vijf dagen eigenlijk veel te kort voor deze unieke locatie en blijf je liever langer? Dat is gelukkig ook mogelijk. Zuiderhuis organiseert namelijk ook een reis van acht dagen naar Kemijärvi waar je jezelf individueel voor in kunt schrijven. In eerste instantie komt het programma van deze reis behoorlijk overeen met de reis van vijf dagen. Zo ga je ook op pad met de sneeuwschoenen en beleef je uiteraard ook het avontuur met de sneeuwscooter. Er is echter veel meer tijd, dus onderneem je vanzelfsprekend ook veel meer activiteiten. Zo maak je een excursie naar een diepgevroren ijsmeer dat van de buitenkant volledig dood lijkt te zien. Schijn bedriegt echter, want je gaat ijsvissen in dit meer en je zult versteld staan van de vissen die onder het ijs leven. Verder maak je nog een extra tocht met de sneeuwscooter met een heel bijzonder doel: het noorderlicht. Verder maak je een bijzondere tocht op een fatbike dwars door het bevroren landschap en kun je gaan icekarten als je wil. De reis wordt compleet gemaakt door een adembenemende tocht op een huskyslee door Riisitunturi Nationaal Park.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen