menu

Bijbels Museum Amsterdam

Het Bijbels museum is speciaal op twee vlakken. Uiteraard de collectie die het rijk is, maar ook de twee gebouwen naast elkaar waarin het gevestigd is. Eigenlijk zijn het twee musea tegelijk.,

Het Bijbels museum bevindt zich namelijk in de Cromhouthuizen, twee prachtige grachtenpanden die werden gebouwd in 1662 en nu nog in perfecte staat verkeren.

In het Bijbels museum vindt u de eerste Bijbel die ooit gedrukt werd in Nederland. Het museum valt niet alleen op door haar, uiteraard, enorme collectie van speciale Bijbels, ook herbergt het een flinke archeologische verzameling.

Deze voorwerpen, variërend van meubels tot sieraden, zijn soms vele honderden jaren oud en helpen het verhaal achter de Bijbel te verklaren. Hoe leefden mensen in Europa in bepaalde tijden samen met de Bijbel? Welke invloed heeft de Bijbel gehad op de manier waarop mensen zich gedragen en vice versa?

Naast deze westerse schatten uit de geschiedenis, is er ook een Egyptische verzameling tentoongesteld, die zelfs een complete mummie heeft. Hiernaast kunt u zich vergapen aan de maquette van de Tempelberg in Jeruzalem.

In het museum kunt u rondgeleid worden door een toergids, maar u kunt ook kiezen voor een audiotour, waarbij u met een koptelefoon op uw hoofd zelfstandig door het museum kunt wandelen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen