menu

Big Apple

Gelukkig zijn we goed uitgeslapen alvorens we met onze huurwagen New York binnenrijden. De tocht naar ons hotel verloopt nog vlot. Ons hotel bevindt zich in een zijstraat nabij Central Park. Parkeren in de straat valt niet mee, maar toch is het een vrij rustige buurt.

De mentaliteit in New York is duidelijk iets meer gelaten. Het duurt een eeuwigheid voor we zijn ingecheckt in het hotel, dat eigenlijk meer weg heeft van een groot burgerhuis. De kamer is in orde, maar het is even wennen aan de kleine ruimte.

Dankzij de metro wordt onze huurwagen nu overbodig, maar het wordt nog een hele klus om deze af te leveren aan de verhuurmaatschappij. Door de hoge flatgebouwen valt onze GPS meermaals weg en de agressieve New Yorkse bestuurders hebben hier geen begrip voor. De gele caps rijden ons bijna klem en ze toeteren hier al bijna evenveel als in Azië.

In tegenstelling tot in de rest van Amerika zit er niks anders op dan je mond te houden en even agressief je een weg te banen. Er gewoon voor gaan, goed gas geven en erop vertrouwen dat de adrenaline in je lijf er wel zal voor zorgen dat je reactievermogen op scherp staat.

Na een helse tocht, in bovendien een hondenweer waarbij hemel en aarde lijkt te vergaan, bereiken we de verhuurmaatschappij. Eenmaal de wagen kwijt valt alle spanning van ons af en kan onze verkenningstocht in de Big Apple beginnen.

Een uitgebreider reisverslag en meer informatie over een bezoek aan de Big Apple vind je bij onze rubriek citytrips; New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen