menu

Bezoek het mooiste Griekse eiland

Zakynthos is een grote favoriet bij de reizigers die van het goede leven houden. Het is een ontzettend mooi eiland waar je direct jezelf in het paradijs waant. Het is een eiland met veel historie, schitterende stranden gepaard met een azuurblauwe zee en veel vriendelijke Griekse locals die je maar al te graag vertellen over hun prachtige eiland. Overdag heerlijk zonnen op één van de mooie stranden en ’s avonds struinen door de knusse dorpjes terwijl je geniet van de overheerlijke Griekse keuken in één van de vele lokale restaurantjes. Zakynthos moet op ieders reis bucketlist staan. Er valt veel te zien en te doen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder naar de bezienswaardigheden op Zakynthos.

© Pixabay.com

1.Bezoek Zakynthos-Stad

Zakynthos-Stad is de bruisende hoofdstad van dit Griekse eiland. De locals noemen het ook wel Zante. In Zante kun je veel traditionele Griekse dorpjes vinden, lokale boetiekjes en de meest gezellige restaurantjes met overheerlijke gerechten op de kaart. Een groot deel van de stad is door een aardbeving in 1953 verwoest maar dit mag de pret niet drukken. Er is nog genoeg moois te zien. Neem de Dionisioskerk bijvoorbeeld, of het sfeervolle Solomonplein. Genoeg leuke straatjes, steegjes en dorpjes te ontdekken in deze bruisende hoofdstad van het eiland.

2. Bezoek Shipwreck Beach in Navagio

Zakynthos heeft veel verschillende stranden, de één nog mooier dan de ander. Een groot favoriet onder de bezoekers van Zakynthos is het Shipwreck Beach in Navagio. Het strand is omringd door een hele grote klif waardoor je pas goed beseft hoe machtig mooi de natuur is. Grote grove stenen omringen je aan de ene kant terwijl je een uitzicht hebt op de azuurblauwe zee. Midden op het strand kun je ook een echt schip vinden, alhoewel, het overblijfsel van een gezonken schip. Hieraan dankt het strand ook zijn naam.

3. Bezoek het Byzantine Museum

Zakynthos is niet een heel groot eiland maar het barst er van de historie en cultuur. Wil je graag wat meer leren over de kunststromen leren die geïnspireerd zijn door het eiland en Griekenland, dan is een bezoek aan het Byzantine Museum zeker de moeite waard. Dit museum staat in de hoofdstad op het bekende Solomos-plein. Naast schilderijen en kunstwerken uit de Byzantijnse periode kun je ook veel foto’s bezichtigen waarop je kunt zien hoe het eiland er voor de aardbeving in 1953 er uitzag.

4. Maak een tocht door de Blue Caves

De Blue Caves kun je vinden in het noorden van Zakynthos. Zoals de naam het zegt zijn dit grotten, maar niet zomaar grotten. De Blue Caves worden ook wel ’s werelds mooiste grotten genoemd. Het helderblauwe zee in combinatie met het witte kalksteen zorgen er samen voor dat dit aanvoelt als een magische bestemming uit een sprookje. Het is echt een ervaring, één die je niet mag missen. De grotten zijn enkel via het water te bereiken en je kunt ter plaatse een boot tour boeken.

© Pixabay.com

5. Hiken op Mount Skopos

Mount Skopos is een berg die je kunt beklimmen. Een klim duurt gemiddeld zo een 3 tot 4,5 uur. (heen en terug) Eenmaal boven aangekomen heb je een spectaculair uitzicht over het eiland en kun je het Skoptiossa klooster bezoeken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen