menu

Bezoek het drijvende zwembad in Amsterdam

Op 26 juli werd in de Amstel in Amsterdam het eerste drijvende zwembad van Nederland aangelegd. De grootte van het bad is 18 op 5 meter. Drie jaar blijft het zwembad er aangemeerd, maar in augustus verhuist het eventjes naar de Zouthaven ter gelegenheid van Sail 2010.

Het zwembad kreeg de naam BadBuiten en bestaat uit twee grote bakken. De ene bak stelt het zwembad zelf voor en de andere bak is bedoeld voor toiletten, kleedhokjes en douches. Via een loopbrug over de Amstel kan je het zwembad in.

Waterbedrijf Waternet heeft deze actie op poten gezet om de aandacht te trekken voor mooi oppervlaktewater en een schone leefomgeving. Wat er op lange termijn mee bedoeld wordt, is dat mensen na verloop van tijd in de Amsterdamse grachten kunnen zwemmen.

Het zwembad is overdekt, zodat het vanbuiten een beetje op een circustent lijkt. Tot elf uur ’s avonds kan je een plons wagen in het bad. BadBuiten blijft nog tot eind augustus 2013 in de Amstel drijven. Nadien zal het verkocht worden.

Zin in een paar dagen Amsterdam? Ontdek onze bezienswaardigheden en talrijke informatieve weetjes.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen