menu

Bezoek de verloren steden Ancona, Fermo en Ascoli Piceno.

De Marken, in centraal Italië, is een wat vergeten streek op de toeristische barometer. Een schande in feite want de troeven die het kan uitspelen zijn niet op één hand te tellen.

Wie bijvoorbeeld zijn hart aan de Middeleeuwen heeft verloren, zet steden als Ancona, Fermo en Ascoli Piceno op zijn gps. Dit laatste plaatsje werd al in de oudheid door Strabo, Plinius en Festo met lof overladen en wie nu tussen de Romeinse, romaanse en gotische plekjes ronddwaalt en ogen naar boven heeft voor de zowat 100 torens, keert vast en zeker een tweede keer terug.

Hoofdstad Ancona ligt er al sinds de 4de eeuw voor onze jaarrekening. De oudstad is dan ook een charmante mengelmoes van kerken en musea met als kers op de taart de romaanse San Ciriaco-kathedraal vanwaar op je overigens een onvergetelijke blik op de zee en zonsondergangen kan werpen. In Ferno, ook al een Romeinse kolonie, kuier je door middeleeuwse steegjes tot de top van de Gilfalco. Ook hier is het panorama adembenemend van de zee tot de Sibillijnse heuvels.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen