menu

Bezienswaardigheden Varanasi

Varanasi is de stad van tempels en ghats, maar ook en vooral van de rivier Ganges, die zeer belangrijk is voor Hindoes. Meestal komen toeristen naar deze stad om de lokale sfeer op te snuiven en om wat meer over de cultuur van India te leren.,


Baden in de Ganges

De reden hiervoor is dat veel Hindoes naar hier komen om te baden in de Ganges of om overleden familieleden te cremeren – er wordt namelijk geloofd dat het voorspoedig is te sterven in Varanasi. Toeristen kunnen van deze unieke sfeer meegenieten.

Ghats
Varanasi is vooral bekend voor de vele ghats. Een ghat is een trap die naar de oevers van de Ganges leidt. Op deze ghats worden vele rituele ceremonies gehouden, zoals zelfs het cremeren van overledenen. Panchganga Ghat is één van de meest bekende ghats. Vlakbij deze ghat ligt de Alamagir Moskee, van waaruit men een zeer mooi uitzicht heeft.

Overvloed aan tempels
Ook tempels zijn in overvloed aanwezig in Varanasi. De Vishwanath Tempel is het meest populair. Deze tempel werd gebouwd in 1776, maar de gouden versieringen werden vijftig jaar later aan het gebouw toegevoegd. Net als bij vele andere tempels in Varanasi, mag wie geen Hindoe is de tempel niet betreden. Een uitzondering op deze regel is de New Vishwanath Tempel.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen