menu

Bezienswaardigheden Udaipur

Udaipur staat niet alleen bekend als het Venetië van het Oosten, maar wordt ook wel meer dan eens de meest romantische stad van Rajasthan en zelfs van heel India genoemd. Al deze bijnamen verraden waarom Udaipur zo vaak bezocht wordt. Het aantal bezienswaardigheden is dan ook enorm groot.,

Centraal gelegen in Udaipur is het Lake Palace, dat – zoals de naam al aangeeft – volledig omringd wordt door een meer, namelijk Lake Pichola. Het was oorspronkelijk een zomerpaleis, maar werd omgevormd tot een luxueus hotel met 83 kamers. Beroemde personen zoals Elizabeth I en Jacqueline Kennedy hebben hier overnacht.

Ook het City Palace is een opmerkelijk bouwwerk. Het ligt net zoals Lake Palace bij Lake Pichola, en vanuit de balkonnetjes en torens heeft men een zeer mooi uitzicht over het meer en de omgeving. In het paleis is ook een museum ingebouwd dat allerlei artefacten tentoonstelt.

Maar paleizen zijn uiteraard niet het enige dat men in Udaipur kan zien. Zo zijn er ook enkele zeer mooie tuinen te bezichtigen. En ook tempels, zoals bijvoorbeeld Jagdish Mandir en Jag Mandir, zijn alom tegenwoordig.

Vanuit Udaipur worden er ook verschillende excursies naar omliggende dorpen en steden om bijvoorbeeld tempels en forten te bezoeken georganiseerd.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen