menu

Bezienswaardigheden Thailand

Veel van de toeristische bezienswaardigheden zijn dan ook historische sites, maar ook moderne elementen van de Thaise cultuur zijn alom tegenwoordig.

Bangkok
Bangkok is de hoofdstad en het bruisende hart van Thailand. De stad wordt voornamelijk gekenmerkt door het nachtleven. Heel wat begeleide tours bieden toeristen een inkijk in het Thaise leven en geven meer uitleg over Bangkok; meestal zijn ze opgebouwd rond een centraal thema. Men kan bijvoorbeeld de tempels in Bangkok bezoeken, of men kan een zogenaamde floating market  tour boeken.

Chiang Mai
Deze stad is de grootste stad van noordelijk Thailand. Chiang Mai herbergt heel wat historische sites en museums. Zo zijn er meer dan 300 tempels, waarvan vele uit de 13e en 14e eeuw dateren. Maar de oude gebouwen zijn niet de enige troeven: de stad is ook bekend voor de handgemaakte houtsnijwerkjes en juwelen.

Sukhothai
De meeste toeristen bezoeken Sukhothai omdat het slechts 12 kilometer verwijderd ligt van de oude stad Sukhothai, de eerste hoofdstad van Siam (het oude Thailand). Deze bestaat vooral uit ruïnes van tempels, die gerestaureerd werden en ondertussen deel uit maken van het UNESCO-erfgoed.

Nationale parken
Er zijn heel wat nationale parken in Thailand, en ze bieden een uitweg voor het drukke stadsleven. Eén van de bekendste nationale parken is het Khao Yai National Park, waar men onder andere een tocht met een olifant kan maken.

,Thailand kent een zeer lange en rijke geschiedenis, en men ziet duidelijk de invloeden van andere Aziatische landen zoals India en China. Het land werd niet gekoloniseerd door de Europeanen, en daardoor kon het heel wat van zijn cultuur behouden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen