menu

Bezienswaardigheden Ruhrgebied

Sterarchitect Norman Foster heeft de binnenhaven tussen de Duitse rivieren Rijn, Ruhr en Lippe een adembenemende mooie vorm gegeven. Kosmopolitisch, supermodern en antiek, wil en vol hoogontwikkelde cultuur: Duisburg is een areaal vol contrasten, dat zich ’s nachts door zijn sfeervolle en unieke lichtdesign steeds in een andere gedaante vertoont.

Wie van speelsheid houdt zal dol zijn van het Legoland Discovery Centre Duisburg en liefhebbers van geschiedenis kunnen vast en zeker tal van Romeinse relicten ontdekken in het archeologisch park van Xanten. Het naburige Mülheim nodigt je met open armen uit om een kijkje te nemen in de grootste begaanbare Camera Obscura ter wereld. En van hieruit is aan boord van een van de plezierboten het natuurparadijs Ruhrdal van zijn groenste en mooiste kant te beleven.

In de regio is ook het idyllische Nordsternpark in Gelsenkirchen een aanrader. Hier was eertijds een kolenmijn actief waaruit momenteel een veelzijdig recreatiepark is gegroeid.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen