menu

Bezienswaardigheden Ranakpur

Ranakpur is gelegen in de zuidelijke helft van de Indische provincie Rajasthan. Ranakpur ligt in een vallei van het Aravalligebergte, en de omliggende omgeving is dus zeer mooi. Hoewel de stad zelf vrij klein is, ontvangt het toch vrij veel bezoekers, voornamelijk omdat het in de buurt van andere grotere steden ligt.,

De meest bezochte bezienswaardigheid van Ranakpur is de wereldberoemde Jain Tempel. Deze tempel is volledig geconstrueerd uit witte marmer en werd vermoedelijk in het begin van de vijftiende eeuw gebouwd. De Jain Tempel bestaat uit maar liefst 1444 pilaren en prachtige muurdecoraties.

Als men de binnenkant van de tempel wil bezoeken, moeten schoenen en andere leren voorwerpen bij de ingang achtergelaten worden. Naast de Jain Tempel zijn er in Ranakpur ook nog verschillende andere, kleinere tempels te bezichtigen.

Deze pittoreske stad heeft ook een natuurpark dat de schoonheid van het Aravalligebergte weergeeft, namelijk Kumbhalgarh Wildlife Sanctuary. Het park ligt buiten Ranakpur zelf en er zitten onder andere wolven, luipaarden, hyena’s, pauwen en enkele zeldzame vogelsoorten.

Ook enkele andere kleine steden (soms zelfs zo klein dat het niet eens steden te noemen zijn) die in de buurt van Ranakpur gelegen zijn, zijn zeker een bezoekje waard. Sadri, op 8 kilometer van Ranakpur gelegen, is bekend voor de vele tempels. En ook Desuri en Narlai hebben enkele mooie tempels te bieden.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen