menu

Bezienswaardigheden Rajasthan

Rajasthan is een Indische staat die gelegen is in het noordwesten van het land en grenst aan Pakistan. De staat bestaat uit verschillende bekende steden, zoals Jaipur, Udaipur en Jodhpur.,

De meeste bezienswaardigheden in Rajasthan die door toeristen bezocht worden bevinden zich in de grotere steden. Jaipur is vooral bekend voor Amber Palace, Udaipur is gekend als het “Venetië van het Oosten” en ook in Jodhpur en Bharathpur kan men verschillende toeristische attracties bezoeken.

Rajasthan is gekend voor de vele nationale parken en de prachtige natuur. Ook de inheemse diersoorten spelen een belangrijke rol in het toerisme van de staat. Men kan op verschillende plaatsen een safari boeken. Vooral safari’s die zich focussen op tijgers zijn erg populair, en ook speciale excursies die aandacht besteden aan de vele inheemse vogelsoorten zijn in trek. Maar ook de festivals die er georganiseerd worden trekken jaarlijks veel bezoekers.

Wie geïnteresseerd is in Indische handgemaakte voorwerpen en juwelen gemaakt van edelsteentjes zal hier zeker zijn gading vinden. Rajasthan is vooral geroemd om zijn fijne voorwerpen uit metaal en hout. Zelfs schoenen uit leer kan men hier vinden. De kunst van het maken van deze zaken wordt in deze streek van generatie tot generatie overgedragen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen