menu

Bezienswaardigheden Phuket

Phuket is ongetwijfeld het meest gekende eiland van Thailand. Jaarlijks komen meer dan een miljoen toeristen van over de hele wereld dit eiland bezoeken. De reden hiervoor ligt dan ook voor de hand: hier vindt men de cultuur van Thailand werkelijk terug.,

Eén van de vele pittoreske plaatsen is het oude stadsgedeelte van Phuket. Hier vindt men allerlei tempels, winkeltjes, musea en restaurants, allen gebouwd in een prachtige stijl.

Op het eiland zijn er in totaal 29 boeddhistische tempels. Wat Chalong is de bekendste en meest bezochte tempel. Poh Than Jao Wat is één van de belangrijkste boeddhabeelden van Wat Chalong. Naast dit boeddhabeeld staan twee kleinere beelden van ene Ta Khee-lek, die meerdere loterijen won na een bezoek aan Poh Than Jao Wat.

Een zeer populaire bestemming is Phang Nga Bay. Het veruit meest befaamde eiland in deze baai is ongetwijfeld James Bond Island, dat vóór deze naamsverandering gekend was als Koh Tapu. Dagelijks worden er tours georganiseerd op dit eiland, dat bekend werd nadat het als decor diende voor één van de Bondfilms, namelijk 'The Man with the Golden Gun'.

Koh Panyee, ook wel Sea Gypsy Island genoemd, is een eiland met huizen die gebouwd zijn op houten en betonnen pilaren. De bevolking leeft tegenwoordig vooral van het toerisme en van de visvangst.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen