menu

Bezienswaardigheden langs de Ijzer

De IJzer, dat was de Belgische frontlinie in WOI maar in Frankrijk liep die onder meer langs de ‘Chemin des Dames’, dwars door het departement Aisne. Het oorlogsverleden is hier nooit veraf.

Op het eerste gezicht is de D18 een doodgewone weg maar zijn bijnaam ‘Chemin des Dames’ heeft een bittere weerklank. Hier brachten de Fransen de Duitse troepen tot stilstand maar de prijs was hoog. In de ‘Caverne du Dragon’ daal je in een middeleeuwse steengroeve af waar de Duitsers een kazerne hadden ingericht. Nu vind je hier een van de interessantste oorlogsmusea van Frankrijk waar met moderne technieken de levensomstandigheden van de frontsoldaten in herinnering worden gebracht.

Genoeg koude herinneringen? Zoek dan de ‘Cave à Hydromels’ op waar honingdrank wordt gemaald volgens een eeuwenoud recept. In de kelder liggen houten vaten waarin de likeur rijpt en er is een klein museum dat uitleg geeft over alles wat met honing te maken heeft.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen