menu

Bezienswaardigheden Jodhpur

Jodhpur is centraal gelegen in de provincie Rajasthan in India en het is de op één na grootste stad van de provincie. De bijnaam van de stad is Sun City, oftewel Zonnestad, en Jodhpur heeft deze naam zeker niet gestolen: het hele jaar door schijnt de zon er. Het ligt dan ook aan de rand van de Thar woestijn.,

De meest bezochte bezienswaardigheid van Jodhpur is Mehrangarh Fort; het is het grootste fort van de hele provincie Rajasthan en het is gelegen op een heuvel.

Een andere toeristische trekpleister is Umaid Bhavan Palace, waarvan een deel veranderd is in een vijfsterrenhotel en een museum.

Men kan in Jodhpur ook verscheidene tempels bezichtigen, zoals bijvoorbeeld de Baba Ramdev Tempel, de Ganesh Tempel en Pal Balaji Tempel.

In Nai Sadak kan men allerlei dingen kopen, gaande van lokale klederdracht tot handgemaakte voorwerpen en juwelen. Op dit marktje kan men werkelijk de sfeer van Jodhpur aanvoelen.

Elk jaar wordt er een muziekfestival met folkmuziek georganiseerd. Dit festival heeft doorgaans plaats in oktober en duurt vijf dagen. In januari wordt het Jodhpur International Desert Kite Festival georganiseerd, waarbij de beste vliegeraars van India samengebracht worden en waarbij vliegers in alle kleuren de lucht in gelaten worden. Dit festival duurt zo’n drie dagen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen