menu

Bezienswaardigheden Jaisalmer

Jaisalmer, ook wel de Gouden Stad genoemd, wordt vaak vergeleken met een gigantisch zandkasteel. De reden hiervoor is niet ver te zoeken: de stad is vlakbij de Thar woestijn gelegen en het dagelijkse leven wordt vrijwel volledig gedomineerd door deze woestijn.,

Er wordt daarnaast ook gezegd over de stad dat het rechtstreeks uit een sprookje van Duizend-en-één-nacht lijkt te komen. De mystiek rond deze stad is dan ook zeer gekend.

Jaisalmer Fort is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Jaisalmer. Het werd gebouwd in 1156. Dit fort, gemaakt van zandsteen, is geroemd om de prachtige architectuur, de levendige bazaars en de Jain Tempels, die gebouwd werden tussen de twaalfde en vijftiende eeuw. Deze tempels hebben een grote archeologische waarde en zijn gebouwd in de Dilwara-stijl, die over de hele wereld gekend is. Jaisalmer Fort is zeer centraal gelegen en dus makkelijk bereikbaar. Er worden verschillende zogenaamde 'desert safari's' georganiseerd, onder andere een trektocht met kamelen.

Er worden ook excursies per jeep georganiseerd. Jaarlijks wordt in februari ook het Desert Festival georganiseerd. Deze staat in het teken van allerlei festiviteiten, en er is zelfs een heuse snorrenwedstrijd. Al deze aspecten tonen het belang van de woestijn voor de lokale bevolking aan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen