menu

Bezienswaardigheden Jaipur

Jaipur, ook wel de Pink City (Roze Stad) genoemd, is de hoofdstad en tevens ook de grootste stad van de provincie Rajasthan. Net zoals andere steden in Rajasthan is Jaipur geliefd bij de toeristen voor de vele prachtige gebouwen en de lokale sfeer.,

Bekende bezienswaardigheden
Er zijn heel wat bezienswaardigheden in Jaipur. Tot de bekendste behoren ongetwijfeld Amber Palace, Hawa Mahal en Govind Devji Tempel. De tempel Galwh Bagh, die de bijnaam Monkey Temple draagt, is bekend omdat men er tamme aapjes kan voederen, en men heeft vanuit deze tempel ook een zeer mooi uitzicht. Men kan ter plaatse ook een excursie boeken waarmee men de belangrijkste toeristische trekpleisters bezoekt.

Prachtige tuinen
Jaipur staat bekend voor de vele prachtige tuinen die de stad rijk is. Deze tuinen zijn meestal een plaats van vrede en sereniteit, en daarom is het aangenaam om in deze parken even tot rust te komen. De tuinen zijn volledig geïntegreerd in de infrastructuur van de stad en worden vaak bezocht door zowel de lokale bevolking als door toeristen.

Kleurrijke festivals
Ook de vele kleurrijke festivals die in Jaipur worden georganiseerd zijn een belangrijke toeristische aantrekkingsfactor. Enkele voorbeelden zijn het Elephant Festival, het Teej Festival en het Kite Festival. In elk seizoen wordt minstens één festival georganiseerd, en meestal hebben deze vaste data.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen