menu

Bezienswaardigheden India

India is een land met duizenden bezienswaardigheden en een zeer rijke en interessante cultuur. Gezien de grootte van het land, is er sprake van verschillende regio's met eigen distinctieve kenmerken en bezienswaardigheden.,

Tropische stranden en bergen
Het noorden van het land is bergachtig, terwijl het zuiden tropische stranden heeft. Dit is slechts één van de voorbeelden van de verscheidenheid van India. Ook de bezienswaardigheden zelf zijn zeer verschillend.

Natuur en cultuur
Zowel iemand die van natuur houdt als iemand die cultuur belangrijk vindt zal in India zeker zijn gading vinden. En ook voor wie de lokale sfeer wil opsnuiven zijn er meer dan genoeg opties.

Musea
In de grotere steden zijn er meestal ook musea waar men wat meer te weten kan komen over de Indiase cultuur.

Tempels
Aangezien religie een grote rol speelt in het land, hebben vele van de toeristische trekpleisters een zeer duidelijke link met het hindoeïsme. Er zijn ontelbaar veel tempels te bezichtigen, waarvan de meeste nog in een duidelijk herkenbare, traditionele stijl gebouwd zijn.

Festivals
Daarmee verbonden zijn de festivals die er jaarlijks georganiseerd worden tevens een hoogtepunt aan een bezoek in India; vaak lokken deze dan ook veel bezoekers. Overal in het land kan men op een bepaald tijdstip wel één of ander festival meemaken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen