menu

Bezienswaardigheden in Wilhelmshaven en Emden bezoeken

Duitsland bezit1.200 kilometerkust: soms steil en ruig, soms glooiend en zandig. Geen wonder dat de zee een grote rol speelt in de kuststreken van Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg.

Neem nu de stad Wilhelmshaven. De Noordzee slaat er zo tegen de stadsmuur zodat zee en kust de sfeer bepalen. Op de “Maritime Meile’ bijvoorbeeld vind je exposities over water en land. En in het kustmuseum aan de Bontekaai kom je veel te weten over de wereld van de walwissen. In het “Wattenmeerhaus’ maak je kennis met de fauna en flora van nationaal park Waddensee in Nedersaksen.

In Emden, 500 jaar geleden een van de meest drukke Europese havensteden, moet je zeker de ‘Amrumbank’ opzoeken. Het is een lichtschap dat van 1917 tot 1983 dienst gedaan heeft als vuurtoren. Het “Auswandererhaus’ in Bremerhaven is dan het grootste emigratiemuseum. Daar beleef je verhalen van de meer dan 7 miljoen emigranten die tussen 1830 en 1974 van Duitsland naar New York verhuisden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen