menu

Bezienswaardigheden in Porto

Porto is een gezellige havenstad in Portugal. Het is een uitstekende bestemming voor een paar daagjes zorgeloos genieten. Porto ligt vlak aan de Douro-rivier wat zorgt voor een extra charmante sfeer.

Hoewel Porto de tweede grootste stad van Portugal is (na Lissabon), is het er niet bijzonder groot. Je kan een goede indruk krijgen van de stad in slechts enkele dagen tijd. Porto is vooral bekend om zijn Porto-wijn. Je kan veel van deze wijnhuizen bezoeken. Dat moet je zeker doen. Ook mag je na de rondleiding een lekker glaasje van deze wijn proeven. Zeker een aanrader! Ook leuk is een boottochtje op de Douro. Zo krijg je een goed zicht op de heuvelachtige stad.

Het oude centrum van Porto, de Ribeira genoemd, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het zalig hier rond te slenteren en zo winkeltjes en restaurantjes te ontdekken. Ga ook zeker eens een kijkje nemen in het station Sao Bento. In de stationshal vind je een prachtig tegelwerk met de typische blauwe tegeltjes. Indrukwekkend!

Verder zijn de Igreja de Sao Francisco, de Sé-kathedraal, de Avenida dos Aliados en de Ponte dom Luis I echte must-see’s in Porto.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen