menu

Bezienswaardigheden in Maastricht

Je hoeft niet altijd naar verre oorden te trekken als je er even tussen uit wil. Een relaxerend weekendje kan je bijvoorbeeld ook perfect meemaken in Maastricht, net over de grens.

Maastricht, gelegen in het zuiden van Nederland, is een hippe universiteitsstad waar ook verschillende leuke bezienswaardigheden te vinden zijn. Zo vind je in het centrum van de stad de oude Sint-Servaasbrug. Dit is de oudste brug van heel Nederland. Van hieruit loop je moeiteloos naar het mooie Stadspark. Ook het Vrijhof, de Sint-Servaasbasiliek en het Onze-Lieve-Vrouweplein moet je zeker passeren tijdens je stadswandeling. Prachtige gebouwen met een boeiende historie.

Ben je een fan van interessante museabezoeken? Ook dan is Maastricht ideaal. Onder andere het Bonnefantenmuseum, het Natuurhistorisch Museum van Maastricht, het Museum aan het Vrijthof en de schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek zijn indrukwekkend. Gezien Maastricht een echte studentenstad is, zijn er veel uitgaansmogelijkheden en gezellige bars. Je hoeft hier echt niet lang naar te zoeken.

Net buiten het centrum van de stad is het leuk een bezoekje te brengen aan de kalksteengrotten van Zonneberg.

Je merkt het… Maastricht is een echte aanrader! Ga er dus zeker eens naartoe!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen