menu

Bezienswaardigheden in Hue

Huê bezit een aantal grote attracties die zowat door iedere toerist, of het nu individueel of via een georganiseerde rondreis aangedaan worden. De restanten van bouwwerken door Keizers gebouwd, veel is immers verloren gegaan tijdens de Vietnamese Oorlog, spreekt immers iedereen tot de verbeelding.

bezienswaardigheden hue

Helaas is daardoor Huê wat vergecommercialiseerd in de zin dat je vaak verschillende prijzen aantreft, voor locals en voor toeristen. Vaak zal ook een extra bijdrage voor camera of video gevraagd worden doch laat dit de kennismaking met de culturele rijkdom van deze streek niet verstoren.

Naast het opsnuiven van de sfeer van een lokale markt, een fietstochtje doorheen de stad of het verorberen van één van de lokale lekkernijen zal je aandacht in Huê vooral gaan naar:

De Keizerlijke Graven

Liefst 7 graftomben liggen in de omgeving van Huê. Overal kan je deze trip boeken doch we hebben een aantal tips en weetjes genoteerd hoe je het beste deze graven kan bezoeken.
» De Keizerlijke Graven

De Verboden Stad

Heel veel is vernield geweest doch er is meer dan genoeg gespaard gebleven om je even een keizer te wanen ten tijde van de Nguyen-dynastie. Een korte rondleiding.
» De Verboden Stad

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen