menu

Bezienswaardigheden in Hoi An

Hoi An staat op de World Heritage List van Unesco en niet voor niets. Het lijkt wel of je hier in openluchtmuseum van een oude Chinese stad loopt. Er bevinden zich hier veel oude, vaak houten huizen. Enkele van de oude Chinese huizen zijn toegankelijk voor het publiek. Verder kan je in de omgeving enkele leuke uitstappen doen doch de absolute “must” in Hoi An is je laten kleden van top tot teen.

bezienswaardigheden hoi an

Een overzichtje van bezienswaardigheden in en rond Hoi An.

Stadstoer
Je moet hiervoor een ticket kopen ( vaste prijs + extra voor een gids) en je mag dan uit een lijst vijf zaken kiezen. Voor iedere bezienswaardigheid die je extra doet moet je opleggen. Deze stadstoer wordt te voet gedaan. De belangrijkste attracties zijn de Japanse brug, het Tan Ky huis, het Phung Hung huis, de kapelwoning van de familie Tran, de Quang Dong tempel of Kantonese tempel,…

Stadstoer via het water
Heb je het “geluk” dat Hoi An onder water staat dan kan je opteren voor een rondvaart per sloep. Af en toe treed de rivier immers buiten zijn oevers en loopt Hoi An letterlijk onder water. Het lijkt hard, doch toen wij er waren hadden we de indruk dat wij er meer mee inzaten met de miserie dan de bevolking zelf. Trouwens een boottochtje brengt geld op. Uiteraard alleen te doen bij overstromingen.

De markt
Aan de kade van de Thu Bon rivier ligt de markt van Hoi An, waar het één en al bedrijvigheid is. De ganse dag door worden voedingswaren aan en afgevoerd. Van “vers” geurende vis tot sappige exotische vruchten. Bezoek de markt zo vroeg mogelijk, dan heb je een beter zicht op de bevoorrading van de markt wanneer sampans en bootjes de goederen komen afzetten. En ben je op zoek naar die typische Vietnamese punthoed, dan ga je ongetwijfeld hier mooie foto’s kunnen maken. Zowat alle vrouwen dragen hier de conische rijsthoedjes.

Kleermakers
In Hoi An zijn honderden kleermakers gevestigd en ze strijden allemaal om de gunst van toeristen. Je kan hier voor weinig geld kleding op maat laten maken. Ook hier is afbieden aan de orde.

Marmerbergen
De Marble Mountains zijn vijf heuvels en worden ook wel Ngu Hanh Son genoemd, de ‘bergen van de vijf elementen’. Iedere heuvel vertegenwoordigt een element van de kosmos en is daarnaar vernoemd: Hoa Son (vuurberg), Moc Son (houtberg), Kim Son (goudberg), Tho Son (aardberg) en Thuy Son (waterberg). In de grotten hebben de Vietnamezen boeddhistische tempels gemaakt. Via talrijke trappen, donkere gangen en prachtige uitzichten op de omgeving ontdekken we de ware binnenkant van de “Marmerberg”.
Vanuit Hoi An kan je de Marmerbergen gemakkelijk bereiken per brommer. Reken op 45 min rijden enkel. Stop in het nabijgelegen dorpje ook even in de vele winkeltjes die allerlei beeldjes maken. Ongetwijfeld wordt je uitgenodigd op thee of koekjes.

Cham ruïnes van My Son
Op een uurtje rijden van Hoi An liggen de Cham-ruïnes van My Son. Wij hadden deze trip geboekt doch die is niet kunnen doorgaan door de overstromingen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen