menu

Bezienswaardigheden in Hanoi

De Den Ngoc Son Tempel
Lieflijk tempeltje op de noordelijke oever van het Hoan Kiem meer. Je komt er via een romantische, roodgelakte houten brug. Lage toegangsprijs.

Het Ho Chi Minh Huis
Het huis is, zoals zoveel huizen met name op het platteland, gebouwd op palen en is nog in dezelfde staat als waarin Ho Chi Minh het achterliet. Je kan zowel in het huis als de bijhorende tuinen met vijver bezichtigen. Het is niet echt duidelijk hoeveel tijd de leider hier daadwerkelijk doorbracht.

De Tempel der Literatuur
Hier bevond zich vroeger de koninklijke universiteit en werden alleen die studenten toegelaten die voldeden aan de eisen van de filosofie. In deze tempel staat ook het beeld van Confusius met een aantal beelden van zijn beste leerlingen.  Ook zijn hier diverse graven van vele filosofen uit de oudheid. De stenen van hun graf staan op de rug van een schildpad. Deze staat voor een lang leven.

De Één Pilaar Pagode
Gebouwd in 1049 door Ly Thai Tong. De Pagode is gebouwd na een visioen van de keizer. Het symboliseert een lotusbloem. De pilaar is de stengel, de pagode de bloem, het water er rond het leefmilieu van de lotusbloem. Een stenen trap maakt het mogelijk de pagode te bezoeken. Ligt vlakbij het Mausoleum.

Het Ho Chi Minh Mausoleum
Een mausoleum dat na de dood van Ho Chi Minh gebouwd is. Je kan hem via een glazen kist bekijken als hij aanwezig is. Soms wordt het lijk weggenomen voor “onderhoud”. Voor het gebouw is een enorm plein waar officiële plechtigheden kunnen plaats vinden. Wij hadden dus pech en stonden aan een gesloten deur.

bezienswaardigheden hanoi

De Hoa Lo gevangenis
Ooit gebouwd door de Fransen als gevangenis. Je kunt dit bezoeken mits een kleine ingangsprijs. Je treft er een museum aan met foto’s en overblijfselen van vroeger. Hoofdzakelijk Amerikaanse krijgsgevangenen werden hier vastgehouden.

Waterpoppenshow
Een bezoek aan een Mua Roi Nuoc of waterpoppenshow is een must voor iedereen die Hanoi aandoet. Het noorden is de bakermat van dit bijzondere poppenspel dat alleen in Vietnam voorkomt. Elke avond zijn er optredens van de ‘Thang Long Waterpuppet Troupe’ in het theater Kim Dong op 57 Dinh Tien Hoang Str. aan het Hoan-Kiemmeer. De voorstelling begint om 20 uur. Naargelang de zitplaatsen verschilt de toegangsprijs doch eigenlijk is er weinig verschil.

De oude wijk
Heel levende wijk vlakbij de rivier waar je zowat alles vind dat je je kan inbeelden. Het is een wirwar van kleine straatjes alhoewel er een zekere logica inzit. Zo is er voor iedere straat een specifieke ambacht toegewezen. Een straat met allemaal schoenwinkels, een straat met allemaal zilver,… Leuk om in te vertoeven.

Er zijn nog tal van zaken die we niet beschreven hebben in Noord Vietnam waaronder een tocht naar Sapa en bijhorende trekking. Wij zijn echter een beetje bang dat we een déjà vu gevoel zouden hebben, gezien we al een gelijkaardige trekking gedaan hebben het jaar ervoor in Chiang Mai.

,Het goedkoopste en beste vervoermiddel om u te verplaatsen in Hanoi is een brommer. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn gesitueerd rond het Hoan Kiem-meer en het gebied rond het Ho Chi Minh Museum. Alles lijkt op de kaart op wandelafstand te liggen doch dit is een vertekend beeld.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen