menu

Bezienswaardigheden in Den Haag

Den Haag is een erg belangrijke Nederlandse stad. Zowat alle belangrijke ambassades en ministeries van Nederland zijn hier gevestigd. Den Haag is trouwens ook de stad waar de Nederlandse koningin Beatrix woont en werkt. Het is een oude, maar toch erg bruisende stad, waar tegenwoordig elke dag wel iets te doen is.

Enkele belangrijke zaken die je zeker moet zien wanneer je Den Haag een bezoekje brengt:

  • Binnenhof met de Ridderzaal: De Ridderzaal is het oudste gebouw (13e eeuw) op het mooie Binnenhof. Rond dit plein staan tevens de gebouwen waar de ministers hun werk doen.
  • Madurodam: De stad prachtig nagemaakt in miniatuur. Alle bekendste gebouwen van Den Haag zijn moeiteloos te herkennen.
  • Mauritshuis: Dit is het Rijksmuseum van Den Haag, met tal van 17e en 18e eeuwse schilderijen.
  • Paleis Noordeinde: Dit is het paleis waar koningin Beatrix werkt. Dit paleis is mooi om te bezichtigen van de buitenkant, maar je kan het niet van binnen bezoeken.
  • Vredespaleis: In dit mooie gebouw zetelen verscheidene organisaties die zich inzetten voor internationale rechten.
  • Haagse markt: De grootste markt van Nederland, te midden van de alternatieve Schilderswijk.

Ook erg leuk is om via de vele grachtjes een gezellig rondvaart te maken door te stad. Zo krijg je in een mum van tijd een unieke blik op al het moois dat Den Haag te bieden heeft.

Uitrusten kan eveneens in één van de vele Den Haagse parkjes. Het Rosarium, de Paleistuin of het Zuiderpark zijn bijvoorbeeld echte aanraders.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen