menu

Bezienswaardigheden in Dalat

Met een brommertje rijden we in een kleine 3 uur langs de belangrijkste zaken in en rond Dalat. Dit zien we op onze sightseeing toer:

Treinstation: Hoewel het nu niet meer in gebruik is, staan er nog een aantal oude locomotiefs en kan je zien dat het station in vervlogen tijden iets moois moet zijn geweest.

Crazy House: (betalend) Een vrouw gebruikte haar fantasie en bouwde een guesthouse. Het is een soort Alice in Wonderland – huis geworden waar je ook kan slapen. Leuk om te zien.

bezienswaardigheden da lat

Zomerpaleis van Bao Dai: De zomerresidentie van Bao Dai, de laatste keizer van Vietnam. Leek niet echt bijzonder doch moeilijk te beoordelen vermits we aan een gesloten deur stonden.

Het Xuan Huong meer: kunstmeer dat direct opvalt bij het binnenkomen van Dalat. Voor een wandeling rond het meer moet je rekenen op 1 uur. Je kan het ook per paard en koets doen of je kan er op gaan pedalofietsen (20000 dong voor een half uur)

Het klooster van het Maria domein: het klooster is bedekt met roze dakpannen en stamt uit de koloniale periode. Momenteel doet het dienst als opvangcentrum voor weeskinderen. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad.

Het instituut Pasteur: enkel te bezoeken met een speciale toestemming en dus  een nogal uitzichtloze onderneming. We rijden er voorbij omdat het vlakbij de andere bezienswaardigheden ligt.

Het dorp Lat, de Lang Biang berg en de watervallen van Ankroet. Daguitstap die je kan boeken in een kantoortje ter plaatse. Inbegrepen zijn de toegang tot het park en het dorp Lat. De gids regelt alles.

We hadden een wandeling naar de top van de Lang Biang berg, een bezoek aan het dorp Lat en de watervallen van Ankroet op het programma gezet. Vervoer was met een jeep en al bij al zit je in totaal een kleine 2 uur in de wagen. Onderschat de wandeling niet en vraag om een route te nemen die dwars door de velden en de bossen gaat en niet langs de weg. kijk uit in welk seizoen je zit als je naar de watervallen gaat.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen