menu

Bezienswaardigheden Ho Chi Minh

Markten

Hoewel er verschillende markten zijn beperken we ons tot de Ben Thanh Markt. Je komt er in Vietnam nog tientallen tegen en dit is in Saigon toch wel de grootste en levendigste. Verder liggen in de omgeving van de markt vele drukke winkeltjes die de buurt kleurrijk en levendig maken. Het marktgebouw heeft een grote koepel en de hoofdingang is te herkennen aan de toren met het uurwerk. De Saigonezen vinden hier alles wat ze nodig hebben.

bezienswaardigheden ho chi minh

Citytrip

Trip die we zelf in elkaar gestoken hebben. We betalen enkele dollars voor het huren van een riksja met chauffeur voor de gehele dag. Wat hebben we allemaal gezien?

De boulevards: nl de Dong Khoi, de Nguyen Hue en de Le Loi. Moderne boulevards waar men naast de grote luxehotels de betere winkels vind.

Het stadhuis: niet toegankelijk voor bezoekers, doch interessant omdat het één van de leukste koloniale gebouwen is in Saigon. Je vindt het recht tegenover hotel Rex.

De Notre Dame kathedraal: eigenlijk gewoon een grote kerk maar misschien heb je net als ons het geluk enkele Vietnamese koppeltjes te ontmoeten die poseren voor hun huwelijksalbum.

Het hoofdpostkantoor: het lijkt wel op een treinstation en is één van de mooiste gebouwen in Ho Tsji Minh. Het komt zo uit een boekje.

Het Paleis van de Hereniging: (betalend) historisch belangrijk, maar op de kelders na weinig sensationeels. Eerst kun je de enorme salons en ontvangstzalen bezoeken. Nadien het boeiendste gedeelte van het paleis, nl. de ondergrondse bunker. Na het bezoek kan je nog een video bekijken doch dat hebben we niet gedaan.

Museum van de Oorlogsmisdaden tegen Vietnam: (betalend) War Remnants Museum – Een goed opgezet oorlogsmuseum met veel (gruwelijke) foto’s en achtergrondverhalen. Er wordt wel veel nadruk gelegd op de Amerikaanse misdaden. We vonden het heel indrukwekkend en het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit museum.

De Giac Lam Pagode: er zijn verschillende pagodes doch we beperken ons tot deze vlakbij Cholon. Eén van de oudste pagoden van Saigon en gesticht door een sekte.

Cholon: Deze wijk is een must voor elke bezoeker van Vietnam. De wijk is één en al bedrijvigheid en handelaren bieden de meest uiteenlopende goederen aan op straat. Samen met het drukke verkeer is het een chaotische toestand van jewelste maar prachtig om te zien. Het centrum van Cholon ligt ongeveer tussen de Hung Vuong Boulevard en het Ben-Nghe kanaal ter hoogte van Trieu Quang Phuc str. en Nguyen Trai str. Wij eindigen er onze dag mee.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen