menu

Bezienswaardigheden Florida

Florida heeft zoveel te bieden dat het moeilijk is om een overzicht te geven. Zelf zijn we bijvoorbeeld maar 1 dag in Miami geweest maar het belet ons niet om onze top 5 van bezienswaardigheden in Florida te geven. Miami bezoeken we wel op een volgende vakantie en ook enkele hoogtepunten uit onze top 5 staan dan op het programma. Bij de to do’s die we bezocht hebben kun je meer informatie terug vinden.,

Daytona Beach
Deze plaats is voor enkele dingen bekend. Zo heb je er in februari de Daytona 500, Nascar’s race, het je in maart een internationaal motortreffen maar voor velen zal Daytona Beach bekend zijn als het strand waar je met je eigen wagen op mag en waar talrijke party’s plaatsvinden tijdens de voorjaarsvakantie. Daytona Beach ligt redelijk noordelijk in Florida en hebben we niet bezocht.

Autosnelweg 1 naar Key West
Eén van de mooiste autosnelwegen ter wereld is de highway 1 in het zuiden van Florida. In Miami trek je gedurende dik 180 kilometer zuidelijk tot je rit eindigt op de tropische stranden van Key West. Op je weg rij je van eiland naar eiland die allen verbonden zijn met indrukwekende bruggen en tal van panoramische uitzichten bieden op de omgeving en het azuurblauwe water.

Cape Canaveral
Wat is het toch fantastisch om zelf vlakbij de lanceringplatformen gestaan te hebben in het Kennedy Space Center. Af en toe krijg je in het nieuws een melding van een raketlancering naar de maan, het internationaal ruimtestation of andere regio’s in het heelal. Heel veel van die lanceringen vinden hier plaats en dat kun je bezoeken.

Everglades
Florida heeft tal van nationale parken en beschermende zones maar het Everglades NP is toch wel een topper. Niet alleen unieke vogels, schildpadden maar ook levensechte wilde alligators liggen er aan je voeten.

Pretparken in Orlando
Voor velen is een vakantie naar Florida gelijk aan een weekje pretparken bezoeken in Orlando. En terecht! Je vindt er immers parken als de Universal Studios, Sea World en Busch Gardens. Maar voor velen zal een bezoek aan het beroemdste pretpark ter wereld Walt Disney World en zijn vele subpretparken het hoogtepunt van je vakantie zijn.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen