menu

Bezienswaardigheden Delhi

Een deel van Delhi, New Delhi genaamd, is de officiële hoofdstad van India. Delhi is tevens de grootste en oudste stad van India. Het is daarom geen wonder dat de meeste toeristen die naar India komen deze stad een bezoekje brengen.,

Eén van de meest populaire bezienswaardigheden in Delhi is het Rode Fort. Net zoals de Taj Mahal het symbool van Agra is, zo is het Rode Fort het symbool van Delhi. Er zijn heel wat gebouwen die men kan bezoeken.

Het grote aantal tempels is kenmerkend voor alle Indiase steden, en ook Delhi heeft zeer veel tempels en andere religieuze gebouwen en sites. De meeste van deze zijn toegankelijk voor het publiek. De vaakst bezochte tempels zijn de Lotus Tempel, Birla Mandir en Chattarpur Mandir. Een veelbezochte moskee is die van Jama Masjid.

Er zijn ook heel wat musea die men kan bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende musea gewijd aan Mahatma Gandhi. Eén ervan is zelfs gevestigd in het gebouw waar hij een hele tijd gewoond heeft. Shankar's International Dolls Museum heeft een grote collectie poppen, die gekleed zijn in klederdrachten die typerend zijn voor de verschillende regio's in India.

Ook wie geïnteresseerd is in archeologie en Indiase cultuur vindt zeker musea die deze onderwerpen belichten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen