menu

Bezienswaardigheden Bikaner

Bikaner is gelegen in de provincie Rajasthan in het noordwesten van India. Deze stad ligt langs oude karavaanroutes; de handel is daarom altijd al zeer belangrijk voor Bikaner geweest.,

Dat kenmerk is nog steeds merkbaar hier: er worden kleurrijke bazaars opgezet en vooral juwelen en wollen tapijten vanuit deze streek zijn erg in trek. De stad is gelegen in de Thar woestijn, en dus kunnen de temperaturen er heel hoog oplopen.

De zandduinen en kamelen zijn de belangrijkste kenmerken van Bikaner. Kamelen waren in het verleden zeer belangrijk voor de stad voor onder andere vervoer. Uiteraard zijn er ook rondritten met kamelen te maken. Er is zelfs een heel festival gewijd aan deze dieren.

In Bikaner kan men verschillende tempels bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Shivbari Tempel, die op het einde van de 19e eeuw gebouwd werd, of de Lakshi Nath Tempel, één van de oudste tempels van de stad. Andere bekende bezienswaardigheden van Bikaner zijn Junagarh Fort en Laxmi Niwas Palace.

Bikaner is ook gekend voor de vele festivals die er georganiseerd worden. Het kamelenfestival is één van de meest bezochte. Tijdens dit festival worden de kamelen opgedoft en vinden er onder andere kamelenraces en wedstrijden voor de mooiste kameel en worden er ook allerlei lekkernijen gemaakt van kamelenmelk.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen