menu

Bezienswaardigheden Bharatpur

Bharatpur is gelegen in het oosten van de provincie Rajasthan. De stad werd in 1733 gebouwd als een versterkte stad die makkelijk verdedigbaar moest zijn. Sporen hiervan zijn nog steeds te zien in Bharatpur.,

De dieren staan werkelijk in het middelpunt van de aandacht in deze stad. Eén van de voornaamste dingen waarvoor toeristen naar Bharatpur komen, is het bestuderen van de lokale vogelpopulatie. Dat kan men onder andere in Keoladeo National Park. De vogels zijn de grootste bezienswaardigheid van de stad, niet enkel omdat er hier enorm veel soorten te zijn, maar ook het grote aantal vogels is opmerkelijk.

Een andere bezienswaardigheid is Lohagarh Fort. De naam betekent Ijzeren Fort en de bouw ervan begon in 1732. In tegenstelling tot vele andere forten is er weinig belang gehecht aan de decoratie, maar ging de aandacht eerder naar de sterkte van de plaats. Het fort bestaat tegenwoordig uit regeringsgebouwen en er is tevens een museum dat men kan bezichtigen.

Bharatpur Palace is een mooi voorbeeld van Mughal en Rajput architectuur, en deze bestaat onder andere uit zeer fijne structuren. Er is een museum die lokale artefacten tentoonstelt.

Gezien de vrij goede ligging van Bharatpur kan men vanuit deze stad vele andere omliggende steden, zoals bijvoorbeeld Agra, bezoeken.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen