menu

Bezienswaardigheden Beijing

Beijing, ook wel Peking genoemd, is de hoofdstad van China. Deze stad kan makkelijk het culturele en politieke hart van China genoemd worden, gezien het grote historische belang, het grote aantal mensen dat in deze stad woont en de vele bezienswaardigheden die men er kan zien.,

Er zijn vele museums, meestal gewijd aan de Chinese cultuur en kunst. Jaarlijks komen vele toeristen uit alle hoeken van de wereld naar deze stad om er de schatten van de Chinese cultuur te komen bezichtigen.

Beijing is ook bekend omdat het in 2008 de thuishaven was van de Olympische Spelen, waarbij kosten noch moeite gespaard werden om van dit evenement iets onvergetelijks te maken.

Enkele voorbeelden van belangrijke bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft, zijn het Tiananmenplein, de Verboden Stad en de Grote Hal van het Volk. Men kan er ook het mausoleum van Mao Zedong, de voormalige communistische leider van China bezichtigen.

Deze voorbeelden zijn uiteraard slechts een greep uit het aanbod van bezienswaardigheden dat Beijing aanbiedt, en naargelang van waarin men geïnteresseerd is, kan men vele dagen vullen met het bezoeken van verscheidene andere culturele hoogtepunten van de stad. Sommige van de bezienswaardigheden zijn deel van het Unesco-werelderfgoed.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen