menu

Bezienswaardigheden Bangkok

Bangkok is al sinds 1768 de Thaise hoofdstad; tegenwoordig is de stad het economische en toeristische centrum van Thailand. Bangkok bestaat uit 50 districten en de oppervlakte van de hoofdstad neemt nog steeds toe.,

Elk jaar wordt deze stad bezocht door miljoenen bezoekers, die de schoonheid van de Thaise geschiedenis met eigen ogen willen zien. De historische bezienswaardigheden zijn dan ook niet te tellen:

Bangkok herbergt vele honderden tempels en verschillende musea die vele aspecten van de Thaise cultuur belichten. De bekendste tempel van Bangkok is Wat Phra Kaew, maar ook de minder grote tempels zijn ook zeker een bezoekje waard.

Voor wie van het moderne Bangkok wil genieten, zijn er ook genoeg plaatsen die men te zien. Zo heeft de stad onder andere vele mogelijkheden om te winkelen: er zijn grote winkelcentra en ook enkele bekende winkelketens hebben vestigingen in Bangkok.

Wil men echter de Thaise sfeer opsnuiven, dan moet men zeker eens een markt bezoeken. De Chao Phraya rivier stroomt door Bangkok en speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Thaise bevolking.

Daarom zijn er veel toeristische attracties die zich op het water afspelen: men kan bijvoorbeeld een boottocht maken op de rivier om de stad van een andere kant te zien. Een andere mogelijkheid is het meemaken van een zogenaamde “drijvende markt”, een alternatief voor de markten op vaste grond.

De enorme verscheidenheid aan bezienswaardigheden toont aan dat Bangkok zeer veel te bieden heeft. Het grote aantal bezoekers is hier het beste bewijs van.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen