menu

Bezienswaardigheden Amritsar

Amritsar, een stad in het noordwesten van India in de Punjab regio, is een belangrijk religieus centrum, maar de stad heeft ook voor toeristen heel wat te bieden.,

Amritsar heeft een ietwat aparte architectuur, die een mix is van hindoeïstische en islamitische invloeden. Deze architectuur wordt over de hele wereld geapprecieerd.

De Gouden Tempel is uiteraard de meest gekende bezienswaardigheid van deze stad. Deze wordt door de sikhs als heilige plaats gezien, maar iedereen die wil mag de tempel bezoeken. De Gouden Tempel is een belangrijk symbool van Amritsar.

Een andere tempel die ook zeer populair is bij toeristen is Durgiana Temple. Deze tempel werd gebouwd in de zestiede eeuw en de naam is afkomstig van de hindoeïstische godin Durga.

Ram Bagh is een zeer mooie tuin die genaamd is naar de stichter van Amritsar, Guru Ram Das. Men kan er tevens een museum met wapens en portretten bezoeken.

Een ceremonie die vroeger heel wat bezoekers trok, is de Wagah ceremonie. Wagah is de grensovergang tussen India en Pakistan en ligt net buiten Amritsar. Elke avond bij zonsondergang werd bij het naar beneden halen van de vlaggen een parade georganiseerd, maar sinds oktober 2010 werd deze ceremonie geschrapt, tot spijt van veel bezoekers.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen