menu

Bezienswaardigheden Agra

Agra is een stad in het noorden van India die bekend is om twee zeer beroemde toeristische trekpleisters, namelijk de Taj Mahal en Agra Fort. Deze twee bezienswaardigheden lokken jaarlijks vele miljoenen bezoekers.,

Maar Agra heeft nog veel meer te bieden dan enkel deze twee bezienswaardigheden. Zo kan men bijvoorbeeld één of meerdere van de vele tempels bezoeken die de stad rijk is. Balkeshwar Temple – ook wel geschreven als Walkeshwar Temple – is gewijd aan de hindoeïstische god Shiva en is gelegen op het hoogste punt van Agra.

Ook Mankameshwar Temple is gewijd aan Shiva, en bestaat uit een groter tempelcomplex met kleinere tempels die allen gewijd zijn aan een bepaalde hindoeïstische god.

Men kan in Agra ook verschillende bouwwerken en aanliggende tuinen gaan bezoeken. Soami Bagh Samadh is een mausoleum waar nog steeds aan gebouwd wordt (sommigen geloven dat de bouw van deze constructie nooit tot een einde zal komen, en dat dit bouwwerk zelfs de Taj Mahal zal overtreffen).

De omliggende tuin van Soami Bagh Samadh is tevens een bezoekje waard. Mehtab Bagh is een botanische tuin die in de naijheid van de Taj Mahal gelegen is, waardoor men van een prachtig uitzicht op deze bezienswaardigheid kan genieten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen