menu

Beste tijd en weer in Florida

Een vakantie naar Florida kun je eigenlijk het jaar door doen. Algemeen kun je er een beetje van uit gaan dat het hoogseizoen zich bevindt in de winter en als het te warm wordt dat de meeste toeristen weg blijven. Zelf bezoeken we Florida in september en dat was wat het weer betreft en drukte alvast prima.,

Verschillende klimaatzones
Florida is niet super groot, hoewel toch wel een paar honderd kilometer meer dan Belgie, maar er zijn toch een paar klimaatverschillen binnen de staat vast te stellen. Zo zal je in Jacksonville toch eerder ervaren dat je in een koudere klimaatzone zit dan bijvoorbeeld Miami waar eerder een tropisch weertje te voelen is. Orlando is dan weer anders omdat je hier toch aardig weg bent van de kust.

Drukst tussen oktober en april
De grootste piek van toeristen heb je tussen oktober en april. De temperaturen zijn dan aangenaam, de prijzen van de hotels zijn dat dan wel iets minder. In oktober zijn ook de meeste orkanen en stormen voorbij die in Florida tussen juni en september ieder jaar opsteken.

Orlando bezoeken
Afhankelijk of je rekening moet houden met kinderen of niet zal best bepalend zijn voor de periode van je vakantie. Tenzij je liever uren in de file staat aanschuiven aan de meeste attracties vermijd je best de periode rond kerstdag, Pasen en Nieuwjaar. Ook de verlengde weekends kunnen voor extra drukte zorgen in Orlando. Het is opvallend rustiger rond eind mei en juni.

Besluit
Reis je naar Florida en heb je de mogelijkheid om je periode te kiezen dan lijken de maanden september en oktober ons de beste. Met eventueel een trui in de strandzak kan er je verder niets meer gebeuren dan je zonnebril en zonnebrand te verliezen op één van de vele exotische stranden in de Keys.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen