menu

In Benidorm is het altijd zomer, ook in de winter!

Benidorm is een naam die iedereen onwillekeurig koppelt aan zomers plezier. Het is een plek die zeer populair is, zowel onder jonge mensen als senioren. Een plek waar een paradijselijk stuk zomer te vinden is, omdat je er meer dan 300 dagen per jaar een zonnig klimaat aantreft. Zonaanbidders, maar ook mensen met liefde voor natuur komen volledig aan hun trekken in Benidorm. Schitterende stranden worden afgewisseld met een charmant stadscentrum en een typisch Spaanse sfeer.

in_benidorm_is_het_altijd_zomer_strand

Voor alle leeftijden
Benidorm is uitermate geschikt voor alle leeftijden. Er zijn in de stad voorzieningen voor elke groep. Zo zijn er bijvoorbeeld pretparkjes en speeltuinen voor kinderen. Waterparken en attracties zijn er in overvloed. Ook kunnen dolfijnen en papegaaien bewonderd worden in Mundomar. Er is een groot aanbod van ontspanning. Culturele en recreatieve activiteiten zijn te vinden en er zijn bijzonder veel dagjestrips of tours die worden aangeboden. Voor jongeren is er een bruisend uitgaansleven. Mensen met een voorliefde voor heerlijk eten worden dankzij de voortreffelijke gastronomie op hun wenken bediend. Ook specifiek voor senioren is er een ruim aanbod van aangename evenementen en activiteiten om heerlijk van het zomers leven te genieten.

Benidorm: always summer
Benidorm ligt aan de Spaanse kust van de Costa Blanca en heeft zijn naam als badplaats al lang bewezen. Dit stadje, dat dichtbij Alicante ligt, was oorspronkelijk een vissersdorp, maar kan tegenwoordig in de zomer wel een half miljoen mensen herbergen. Het heeft twee grote stranden, het Levante-strand en Poniente-strand, met daarnaast nog het kleinere strand van Mal Pas. Inmiddels is Benidorm na de twee grootste steden van het land de grootste toeristische trekpleister van Spanje. En niet zonder reden. In elk jaargetijde is er een zeer aangenaam klimaat in de stad. Doordat er achter Benidorm een gebergte ligt, bereikt slecht weer de stad niet.

in_benidorm_is_het_altijd_zomer_ook_in_de_winter

Voorzieningen en bezienswaardigheden
Benidorm moet Parijs en Londen voor zich laten als het gaat om aantal hotelbedden van Europa. Benidorm kent een grote hoeveelheid aan hotels en accommodaties. De kwaliteit en prijsklassen verschillen enorm. Er is voor ieder wat wils te vinden, van exclusief en luxueus tot basic en sober. Uiteraard kent Benidorm ook vele winkels, bars en uitgaansgelegenheden. Haast alle horeca is 365 dagen per jaar geopend. De stad is goed te bereizen via het openbaar vervoer, persoonlijk vervoer of taxi’s. Omdat je gedurende het gehele jaar een aangenaam klimaat aantreft is het goed toeven in de stad. Het weer maakt het mogelijk om optimaal te genieten van zon, het cultureel aanbod en de natuur. Mundomar en Aquamundo liggen ten noorden van de stad. De eerstgenoemde is een dolfinarium dat ook shows presenteert en heeft een fantastisch uitzicht over de stad. Aquamundo is een zwemparadijs dat naast Mundomar ligt. Een leuke dagtrip voor de gehele familie is Terra Mitica, net buiten Benidorm. Het is een groot pretpark waar volop genoten kan worden van adrenaline-verhogende attracties. Terra Natura is een goed georganiseerde en nette dierentuin. Dichtbij dit park ligt ook Aqua Natura. Dit is een waterpark, waar heerlijk waterpret kan worden ervaren. Het is goed te combineren met een uitstapje naar Terra Mitica, waar na alle attracties je lekker kunt afkoelen in het zwembad. Villajoyosa is een aanrader. Dit dorp heeft schilderachtige straatjes die de typische Spaanse sfeer uitademen. Het dorp heeft ook een chocoladefabriek, met uiteraard een winkeltje met de meest verrukkelijke chocolade-delicatessen. Ook is er een klein museum aanwezig. Het zeer sympathieke personeel vertelt graag over de historie van het dorpje en het museum. Benidorm heeft tal van echte bingo-paleizen. Iedere avond is er op verschillende plekken in de stad deel te nemen aan spannende bingo’s.

Gegarandeerde zomerpret
Ontspanning en actie, strand en natuur, nachtelijk uitgaan en dagtochtjes; Benidorm heeft het allemaal. Met veel natuur en andere kustplaatsen in de omgeving en een stad die je op de wenken bedient, verwelkomt Benidorm niet voor niets elk jaar zoveel toeristen. Benidorm always summer: de ideale zonvakantie, ook in de winter.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen