menu

Bekende fastfoodketens in Florida – Amerika

Tijdens onze vakanties in Florida en de US springen we net als “the locals” al eens binnen in een fastfoodrestaurant. Het is er zo geïntegreerd in het dagelijkse leven dat je er werkelijk naartoe wordt gezogen.,

De auto’s hebben een extra bagagerekje om je cola in neer te zetten, alle zaken hebben een drive in en of het nu morgen, middag of avond is, er is steeds wel een “menu” die je uitkomt. Eén van de grootste zekerheden op je vakantie, of je nu in een grote stad bent, of in het kleinste dorpje van een staat, een ding is zeker, verhongeren ga je niet doen.

Mc Donalds
Waar ook ter wereld je een hamburger van Mc Donals besteld, de smaak moet dezelfde zijn. Dit is het uitgangspunt van de fastfoodketen. Je vindt ze in iedere stad, ieder dorp, zelfs in iedere straat in Florida. Als alternatief heb je Burger King, een gelijkaardige hamburgertent.

Wendy’s
Is ook een hamburgertent maar biedt, zoals ze zelf zeggen, enkel maar vers gemaakte hamburgers aan. Te vinden in iedere stad of dorp.

Denny’s
Hier kan je alternatieven vinden als je de frieten en hamburgers beu bent. Steaks, puree en zelfs groenten staan op het menu. Ze zien er uit als de voor ons typisch voorgeschotelde Amerikaanse restaurants met een lange toog waar je kan aan eten, zeteltjes aan de ramen en een juke box die speelt in een hoek.

Olive Garden
Schotelt je heerlijke pasta’s voor in een mooi Toscaans kader. Bij iedere hoofdmaaltijd mag je tevens een salade of soep bestellen en alles wordt je mooi gepresenteerd. Niet altijd in iedere stad te vinden.

Subway
Is het gezonde alternatief tussen alle vette hamburgers en frieten. Je kan een broodje laten samenstellen met groenten en vlees.

Taco Bell
Mexicaanse keten die je Taco’s en Burrito’s voorschotelt. Het lijkt misschien allemaal wat gezonder maar het is op zijn minst even ongezond. Maar ja, ook bij ongezonde dingen moet je kunnen afwisselen.

En er is nog meer …
Ok, je bent maar eenmaal op reis en het kan ook niet iedere avond een culinair hoogtepunt zijn. Er zijn ook restaurantketens in een ietwat hogere prijsklasse zoals Red Robin, Applebees of Outback. Die zijn wel niet zo verspreid maar bieden je iets meer “restaurant” service als je hier naar op zoek bent.

Met dit artikel willen we gewoon een beeld schetsen van hoe je als reiziger je dagelijkse restaurantbezoeken kan afwisselen, want als je bijvoorbeeld iedere avond moet gaan uit eten slorpt dit een flinke hap uit je budget. Het is ergens kiezen in alles.

Wat we ook soms doen is bijvoorbeeld in een warenhuis als Wal-Mart een salade kopen aangevuld met extra groenten. U kiest uiteindelijk maar of je gaat voor wat extra kilo’s vakantiegewicht of een lege portefeuille.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen