menu

Begijnhof Amsterdam

Begijnen waren katholieke zusters die als non leefden, maar desondanks geen eed aan God wilden afleggen. Zij moesten net als normale nonnen wel een kuisheidsbelofte afleggen, maar konden deze ook weer ontbinden wanneer zij dit wilden.,

Het grote voordeel hiervan was, dat zij op elk gewenst moment konden beslissen het klooster te verlaten om te gaan trouwen en kinderen krijgen, of om ander werk te gaan doen. In die zin waren de Begijnen, die rond de twaalfde eeuw ontstonden, erg vooruit op hun tijd.

In het Begijnhof in Amsterdam, dat u vindt in een zijstraatje van het bekende Spui, verzorgden en voedden zij armen en zieken. Ook gaven zij les aan mensen die zich de reguliere school niet konden veroorloven.

In 1346 werd het Begijnhof gebouwd om onderdak te bieden aan de zusters, en als rustplaats voor ernstig zieken. Ook nu nog kunt u op het hof de serene sfeer van toen proeven, en de prachtige oude kapel op de binnenplaats bekijken.

Dankzij het feit dat alles door de eeuwen heen goed is bijgehouden, verkeert het hof in goede staat en is het prachtig om naar te kijken. Ook op de binnenplaats, staat ‘huis nummer 34’, het alleroudste huis van Amsterdam.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen