menu

Beestjes spotten in Vogelpark Schotten

Als een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de regio Vogelsberg biedt dier- en avonturenpark Vogelpark ontspanning voor jong en oud. Op meer dan 40.000 vierkante meter vindt je meer dan 60 verschillende exotische en huiselijke dieren en vogels. Veel bewegingsruimte voor groot en klein en ook veel spelletjes en activiteiten zijn te doen en te beleven in dit prachtige park. Voor de rustliefhebbers zijn er tal van zitplaatsen, die uitnodigend zijn om het natuur en het landschap rustig te bekijken.

© Reisfanaten.be

© Reisfanaten.be

 

Geniet van zelfgemaakte lekkernijen

In het Café-Restaurant Schotten kun je zelfgemaakte lekkernijen proeven terwijl je op het terras zit te genieten van de zon. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om in de studio Tiersch over de schouder mee te kijken van creatieve kunstenaars. Het Vogelpark Schotten heeft dan ook veel vertier te bieden voor zowel jong als oud.

Vogels bewonderen in hun natuurlijke habitat

Het kleine natuurparadijs is net even buiten Schotten gelegen. Het biedt een kleurrijke waaier van vogelsoorten, die afkomstig zijn van over de gehele wereld. Op het terrein kom je dan ook zowel inheemse als exotische vogels tegen. In de tropisch aangelegde vrije vlucht volière leven vele exotische vogels en plantensoorten in hun optimale habitat. Hier heb je de mogelijkheid om veel vogels te observeren zonder dat je last hebt van hekken of tralies.

Aanschouw de acrobatische kunsten van de apen

Met een wandeling door het aangepaste tropische apen en reptielenhuis kan je een groot aantal reptielen bewonderen zoals diverse schildpadden. Beleef nog meer van de wereld van de bewoners, die onder andere bestaan uit doodskopaapjes en berberapen, die met acrobatische sprongen door het huis bewegen.

P1080480JPG

© Reisfanaten.be

Beleef de outback

Wil je, je voor even in Australië wanen, dan is dat ook mogelijk in het Vogelpark. Australische dieren zoals kangoeroes en emoes verblijven hier op dezelfde vlakte. Vanuit verschillende standpunten kun je deze prachtige dieren aanschouwen. Hierdoor heb je echt even het gevoel alsof je in de outback staat, terwijl de materialen gewoon uit Vogelsberg komen.

Kinderboerderij voor de kleintjes

In het park hebben niet alleen vogels hun thuis gevonden. Een van de hoogtepunten voor de kleine gasten is namelijk de kinderboerderij met geiten. Ook de Bennett kangoeroes en lama’s voelen zich thuis op de groene weiden. Een bijzondere attractie zijn de stokstaartjes, doodshoofdaapjes, lynxen, enz. enz. Voor kinderen is er ook een heuse speeltuin, waarin zij lekker kunnen klimmen, klauteren, op de schommel en van de glijbaan kunnen gaan. Vanaf het terras vanaf het café kun je als ouders mooi een oogje in het zeil houden op de spelende kinderen.

Een gezellig dagje uit voor jong en oud

In het Sinnespark zijn er voor jong en oud ook nog tal van activiteiten te beleven. Er zijn voldoende activiteiten te doen zoals klimmen en klauteren over toestellen, op de kabelbaan gaan of een balletje trappen. Zo is er altijd wel wat te beleven, of het nou gaat om het bekijken van dieren of zelf lekker actief bezig zijn. Een dagje uit naar Vogelpark Schotten is de perfecte belevenis voor het hele gezin.

Gegevens

Vogelsbergstraße 212
63679 Schotten
Tel.: 06044 / 6009-144
Email: info@vogelpark-schotten.de
Website: www.vogelpark-schotten.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen